Voor de pers

In April 2019 is Stichting Scale Models for Vets gestart. Geïnspireerd door het Engelse Models for Heroes en het Amerikaanse Models for Troops  is onze stichting de 4e organisatie in de wereld die veteranen, en anders geuniformeerden, support in het vinden van ontspanning door middel van modelbouw.

We faciliteren modelbouw middagen/avonden (met behulp van organisatoren die deze middagen/avonden begeleiden). Verder verstrekken we bouwmodellen aan veteranen, en anders geuniformeerden, die hier geen budget voor hebben nadat zij hiervoor bij ons een aanvraag hebben ingediend.

Het samenkomen om een gezamenlijke hobby uit te oefenen heeft zijn effect bewezen. Modelbouw zorgt er daarnaast voor dat de veteraan even niet aan andere zaken, zoals opgelopen trauma’s, denkt omdat het mindfull werkt. We willen de veteranen , en anders geuniformeerden, samen brengen en verbinden. Naast de bouwavonden/middagen organiseren we ook andere activiteiten, bijvoorbeeld een museumbezoek zodat je detailfoto’s kan maken voor het maken van diorama’s, van voertuigen, boten of vliegtuigen of gewoon om ideeën op te doen voor een volgend project.

In April 2019 hebben we een oproep geplaatst op Facebook waarin we vroegen bouwmodellen die mensen niet meer maken en staan te verstoffen in een hoek, naar ons te versturen zodat wij deze kunnen uitgeven aan een veteraan die het budget niet heeft om zelf deze hobby te bekostigen. De reacties waren geweldig! We waren geraakt door de donaties.

Sindsdien hebben we vele donaties mogen ontvangen en ook vele veteranen blij mogen maken met een bouwmodel en de bijbehorende materialen.

Donaties zijn overigens nog steeds welkom. Voor de geldelijke donaties kunnen we o.a. de verzendkosten betalen voor het versturen van de aangevraagde bouwmodellen, aanvullende materialen aanschaffen voor bij de aangevraagde bouwmodellen, locaties reserveren en opslagruimte betalen.

Waar kun je de bouwmodellen heen sturen?

Je kan deze sturen naar Stichting Scale Models for Vets, Hoefstraat 233, 5014 NL in Tilburg of je kunt ze inleveren bij Echo’s Home de Vrijheid in Oirschot. Voor meer informatie kun je terecht op onze website www.scalemodelsforvets.nl of op onze Facebook pagina: https://www.facebook.com/scalemodelsforvets/ Op beide vindt je een overzicht van onze bouwavonden/middagen en andere activiteiten. Voor meer info kun je ook een e-mail sturen naar: scalemodelsforvets@gmail.com.

  • Het is niemand anders dan het bestuur van de stichting, met uitzondering van mensen die wij hier schriftelijk voor gemachtigd hebben, toegestaan om het logo en/of onze naam te gebruiken voor activiteiten, reclames en of andere doeleinden in de breedste vorm van het woord.