Stichting Scale Models For Vets

Doel van de stichting.

Stichting Scale Models For Vets is opgezet door Veteranen voor Veteranen. We willen helpen veteranen ontspanning te bieden. Dit willen we bereiken door modelbouwavonden/middagen te organiseren. Als veteranen samenkomen wordt het makkelijker om over zaken te praten, verwijzingen te maken naar bepaalde hulpverleners enz. Maar belangrijker is dat het hoofd even leeg gemaakt wordt.

De ontspanning die men ervaart bij modelbouw richt zich met name op het feit dat de persoon die er mee bezig is, zich moet concentreren op iets waardoor hij/zij zich niet meer concentreert of de trauma’s die zij hebben opgelopen in bijvoorbeeld het uitzendgebied. Het heeft raakvlakken met Mindfulness. Het kan dan ook helpen bij PTSS, angststoornissen, sociaal isolement enz.

Wat ook een belangrijk onderdeel is van de stichting, is het helpen van veteranen die in financiële problemen zitten en hierdoor niet de mogelijkheid hebben om een bouwmodel en/of toebehoren aan te schaffen. Stichting Scale Models For Vets gaat het bouwmodel en de materialen schenken aan deze veteranen. Dit geldt niet alleen voor veteranen die deelnemen aan de modelbouwavonden/middagen maar worden ook opgestuurd.

Dit kunnen we doen doordat andere veteranen, militairen en burgers bouwmodellen en materialen doneren aan de stichting. Ook zal er van gelden die binnenkomen bouwmodellen en materialen worden aangeschaft tegen inkoopsprijs via onze sponsor: De Veteraan Modelbouw. Van het geld worden ook de verzendkosten betaald.

Ook geven we workshops voor oa. de BNMO, veteranenontmoetingscentra , MGGZ en GGZ afdelingen enz.

We helpen graag, maar zijn geen hulpverleners

We hebben al flink wat ervaring met het ondersteunen van veteranen door middel van de modelbouw, en ook met een luisterend oor staan wij altijd voor elkaar klaar.
Maar toch kan het zo zijn dat een veteraan die deelneemt aan ons project meer hulp nodig heeft dan wij kunnen bieden. In dat geval verwijzen wij de veteraan naar het Veteranenloket – telefonisch bereikbaar via 088 – 334 08 00, per e-mail op info@veteranenloket.nl, of via hun website, waar alle informatie is te vinden over hulp aan veteranen en hun thuisfront.

Wat doen wij?

Wat we doen is 2 ledig:

  • We organiseren (uiteindelijk door heel het land) op verschillende locaties bouwmiddagen/avonden om veteranen samen te brengen. Het draait hierbij om ontspanning, delen van kennis, positiviteit, de mogelijkheid tot het bijwonen van workshops e.d., bezoeken aan bijvoorbeeld musea om ideeën op te doen voor een modelbouwproject, elke week een live modelbouwavond op YouTube en Facebook.
  • Daarnaast verschaffen we bouwmodellen en materialen aan veteranen die graag deze hobby oppakken maar er niet de financiële middelen voor hebben.

Hoe kom je in aanmerking voor een bouwmodel?

Om voor een bouwmodel in aanmerking te komen moet je voldoen aan een aantal criteria. Is dat het geval, dan kun je een aanvraagformulier invullen en aan ons toesturen. We beoordelen je aanvraag en je krijgt zo snel mogelijk antwoord van ons. Kom je in aanmerking? Dan komt het bouwmodel en/of de materialen zo snel mogelijk naar je toe.

Modelbouw avonden/middagen

Op deze website onder evenementen en onze Facebookpagina vindt je waar en wanneer de bouwavond/middag wordt georganiseerd. Is er bij jou in de buurt geen bouwavond georganiseerd en wil je dit mee opzetten? Stuur ons dan een e-mail voor informatie.

Hoe kun je ons helpen?

We kunnen altijd bouwmodellen gebruiken om te kunnen schenken aan veteranen. Deze kun je inleveren bij Echo’s Home De Vrijheid in Oirschot of Echo’s Home De Landing in Schaarsbergen of door ze te versturen per post naar het adres van onze stichting. Vul het formulier Aanmelden donatie in om je hier voor aan te melden.

We kunnen ook geldelijke donaties heel goed gebruiken. Wil jij ons steunen? Doneer dan op rekeningnummer NL75 ABNA 0843 4581 51 t.n.v. Scale Models for Vets.

Waar vind je informatie?

Hier op de website en op onze Facebookpagina. Je mag ons ook mailen op scalemodelsforvets@gmail.com

  • Het is niemand anders dan het bestuur van de stichting, met uitzondering van mensen die wij hier schriftelijk voor gemachtigd hebben, toegestaan om het logo en/of onze naam te gebruiken voor activiteiten, reclames en of andere doeleinden in de breedste vorm van het woord.

Wie zijn wij?

Stephan Mertens (Voorzitter)
Miranda Mertens (Penningmeester/secretaris)

Contact

Stichting Scale Models For Vets
Scalemodelsforvets@gmail.com

Hoefstraat 233
5014NL Tilburg

06 – 309 889 07

06- 117 399 58