Modelbouw marathon op 31 januari 2021

31 januari gaan we een bouwmarathon houden om geld in te zamelen voor onze stichting. Deze zal naast Facebook ook op YouTube te volgen zijn! (zoek ons op Scale Models for Vets) We gaan starten rond 12.00uen zullen doorgaan tot 20.00u.

Dit doen we om onze live bouwavonden, die we normaal op woensdag hebben, uit te kunnen breiden zodat we een groter publiek kunnen bereiken. Tevens kunnen we meer mensen live mee laten doen. Om dit te kunnen realiseren moeten we een betaald account openen waarvoor we ongeveer 20 euro per maand kwijt zijn.

Deze uitzendingen doen we nu op dit moment vanwege de coronamaatregelen. Hierdoor kunnen we niet meer maandelijks bij elkaar komen tijdens een bouwavond en deze uitzendingen zijn hier een geweldig alternatief voor. Tevens bereiken we hierdoor een steeds groter publiek. Wij merken als stichting dat er steeds meer mensen meekijken en dat zij zelf ook lekker aan het meebouwen zijn. Mensen krijgen zin om hun hobby weer op te pakken of voort te zetten.

Door diverse reacties die we van kijkers krijgen merken we dat het voor veel mensen goed werkt om zo de gedachten even te kunnen verzetten van de dagelijkse beslommeringen en zij zodoende even het hoofd leeg kunnen maken. Dit is een van de doelstellingen van de stichting. Ook bereiken we met deze uitzendingen dat we regelmatig contact met elkaar hebben om elkaar zo weer eens even “in de ogen te kunnen kijken” om te zien of alles nog goed gaat, het zogenaamde buddysysteem wat militairen tijdens de opleiding aangeleerd krijgen. Als veteraan blijft dit bij en maakt het deel uit van je leefstijl.

Wat willen we doen tijdens de marathon? We willen op de eerste plaats weer lekker gaan bouwen en gezellig met elkaar praten over van alles en nog wat. We gaan diorama’s, bouwmodellen, andere items enz veilen.

Verder willen we graag ervaringen, tips en tricks uitwisselen. Raad je plaatje komt ook zeker voorbij. Ook willen we weer veel gaan lachen natuurlijk.

Tijdens de uitzending willen we geld in gaan zamelen om zodoende een betaald account te kunnen openen via de streaming die we nu al gebruiken. Deze streaming is nu beperkt tot 6 personen en kan dan straks tot 10 personen. Ook kunnen we langer online per maand. Nu is dat beperkt tot 20 uur per maand.

Tevens kunnen we dan niet alleen via Facebook uitzenden maar ook gelijkertijd via Youtube. Hierdoor bereiken we een nog groter publiek. Het inzamelen van geld hiervoor willen we gaan doen door giften die tijdens de uitzending gestort kunnen worden en door gemaakte bouwwerken en bouwmodellen uit eigen vorraad (dus niet die zijn geschonken aan de stichting!) te gaan veilen tijdens de uitzending.

Wat is ons streefbedrag? Het streefbedrag zal zijn 500 euro. Zo kunnen we ons verzekeren van een vaste periode die we online kunnen met onze bouwavonden en wellicht in de toekomst ook middagen. Nu al doneren? Dat mag natuurlijk altijd! Het rekeningnummer is NL75 ABNA 0843 4581 51 tnv Stichting Scale Models for Vets ovv Bouwmarathon.

Je kunt NU al kijken op onze Facebookpagina wat we allemaal veilen. Bieden kan vanaf nu via Facebook.

Een kleine selectie:

showcase Brits/Schotse diorama1/35 ww2

T55 mini diorama

Duitse post WW2 Caen staf auto SS officier1/35

YP 408 met bemanning. schaal 1/87. In klein diorama #UNIFIL

Misschien ook interessant: