Je doneert een bouwmodel… En dan?

We willen graag uitleggen hoe het proces gaat vanaf het moment dat jij een bouwmodel of materialen doneert.

Als een donatie bij ons binnenkomt zullen we deze in eerste instantie even opslaan om te inventariseren wat de beste bestemming hiervoor zal zijn. Het kan namelijk zijn dat er aanvragen zijn voor bijvoorbeeld een bouwmodel van de Tweede Wereldoorlog, Duits materieel in schaal 1/35 maar dat we dat niet hebben. Of dat er juist iets gedoneerd is wat op dat moment niet aansluit bij de wens van de aanvrager. Dat kan! We proberen het bouwmodel zo snel mogelijk een bestemming te geven uiteraard.

We zorgen er bijvoorbeeld ook voor dat er bouwmodellen naar het Centraal Militair Hospitaal gaan, zodat de mensen die daar zijn opgenomen op de afdeling psychiatrie, een bezigheid hebben om hun gedachten te verzetten tijdens de creatieve uren. Daarnaast nemen we bouwmodellen en materialen mee naar de Basis in Doorn, waar de BNMO dagen organiseert voor ontspanning van de veteranen.

Weet je waar je gedoneerde model naartoe gaat of wanneer? In principe niet. Het is aan de ontvangende partij, de veteranen dus, de keus om dit al dan niet bekend te maken. Zie ook de FAQ’s verder op deze website. Het wil dus absoluut niet zeggen dat jouw geschonken model niet goed besteed wordt. Sterker nog, het wordt door iedere veteraan die we tot nu toe hebben voorzien heel erg gewaardeerd.

Heb je hier verdere vragen over? Bel of e-mail ons gerust.

Misschien ook interessant: