28 augustus Modelbouwdag Historama/Bevrijdende Vleugels

‘Op zondag 28 augustus zullen 3 verschillende modelbouwclubs aanwezig zijn in museum Historamawereld om ‘live’ modelbouw te beoefenen.  

Scale Models for Vets, inderdaad, een club bestaande uit veteranen, is aanwezig met modelbouwgereedschap en modellen om aan de slag te gaan. 

Dat geldt ook voor de IPMS (International Plastic Modellers’  Society). Dit betreft de Nederlandse tak van een internationale organisatie, afdeling zuid, gericht op plastic modelbouw. 

Tot slot zal de TWENOT (Nederlandse organisatie gericht op militaire voertuigen) acte de presence geven met fraaie modellen. 

Een mooie gelegenheid om vragen te stellen aan de specialisten en te horen wat  deze hobby nou zo leuk maakt en zelfs hoe goed het uitoefenen van de hobby is als vorm van mindfulness, zoals Scale Model For Vets laat zien.  

Ze zitten die dag in een passende ambiance, want juist een van de  kenmerken van Historamawereld is dat verhalen voor een belangrijk deel worden verteld met behulp van ….schaalmodellen. 

C:\Users\rmuts\Pictures\Horsa\20220206_115818.jpgDus als je je afvraagt hoe het tentoongestelde in Historamawereld nou gemaakt wordt, welk materiaal wordt gebruikt en hoe lang het duurt voor een model of diorama klaar is, kom dan langs op 28 augustus 2022 en leer meer over deze fascinerende hobby. De toegang is gratis en de deuren gaan om 10.00 open. 

Adres:  

Sonseweg 39 

5681 BH Best ‘

  • tekst van Historama Wereld

Misschien ook interessant: